duminică, 18 mai 2014

Prefer dragostea ei

Prefer o dragoste înțeleaptă în detrimentul uneia nebune. Prefer o dragoste care crește în maturitate și nu în intensitate. Prefer o dragoste în care să se consume sentimente puternice pe parcursul unei vieți întregi și nu pe parcursul unor luni sau ani. Prefer o dragoste sănătoasă și altruistă și nu o obsesie bolnavă.

Prefer o dragoste cu ochii deschiși și conectați la realitate, o dragoste în care realizezi că nu-s toate cum le-ai vrea. Prefer o dragoste în care nu-l idealizezi pe celălalt, ci îi observi defectele și le accepți ca și cum ar fi ale tale. Prefer o dragoste în care îți pui laolaltă toate forțele pentru a dezvolta și eficientiza calitățile celuilalt. Prefer o dragoste care dispune de o îndelungă răbdare,  indiferent de mersul acestei lumi. Prefer o dragoste în care iei presiunea de pe umerii celuilalt pe umerii tăi.

 Prefer o dragoste care este construită pe stâncă, în locul uneia care este construită pe nisip. Prefer o dragoste în care atenția întreagă este îndreptată către celălalt și totuși acesta nu devine un idol înălțat pe piedestal. Prefer o dragoste care nu are cuvântul gelozie în vocabular. Prefer o dragoste care să fie întocmai ca a unui copilaș, sinceră și fără motive ascunse.  Prefer o dragoste care să sufere totul, pentru că acea dragoste nu se va transforma vreodată în ură. Prefer o dragoste constructivă și nu una distrugătoare de resurse. Prefer o dragoste în care vata de zahăr savurată în parc are aceeași valoare ca a unui parfum scump dăruit la vreun eveniment din viața celuilalt.

 Prefer o dragoste în care atunci când nu mai poate ea, poți tu și invers. Prefer o dragoste în care căderea celuilalt înseamnă și frângerea ta, deși într-un final îl vei ridica pentru că dispui de energia necesară. Prefer o dragoste mai târzie în locul uneia de liceu. Prefer o dragoste în care forma cea mai înaltă de respect arătată față de celălalt este unirea destinelor sub ocrotirea lui Dumnezeu. Prefer o dragoste care să înceapă cu acest gând de a întemeia o familie. Prefer o dragoste care să gândească mereu la timpul viitor și nu doar să se bucure de prezent.

Prefer o dragoste întemeiată pe o viață spirituală curată. Prefer o dragoste în care plăcerile carnale trec pe plan secundar, iar în prim plan se situează bucuria de a-l ști pe celălalt parte din persoana ta. Prefer o dragoste departe de tiparul actualelor valori promovate de societate.

Prefer dragostea ei.

2 comentarii:

  1. Superba ,magnifica ,adevarata si tot ceea ce as putea scrie mai frumos le gandesc despre aceste minunate ganduriI.
    M am regasit extrem de mult in cuvintele tale,m am regasim enorm in gandul cu care ai scris aceste randuri si iti urez mult noroc in ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult! Am scris aceste randuri cu sufletul, mintea fiind doar un sistem de filtrare, slab in fata sentimentelor.

    RăspundețiȘtergere