sâmbătă, 16 martie 2013

Dirijori de zâmbete

Fii frumos! Împarte zâmbete tuturor celor din jurul tău. Zâmbește-i chiar și celui ce se încruntă la tine. Zâmbește-i și celui care nu te suportă și care ar vrea să te vadă căzut. De ce să faci asta? Pentru că poți. Pentru că poți fi un exemplu pentru aproapele tău. Pentru că trebuie să încerci să fii diferit. Pentru că nu ești un xerox uman care copiază comportamentele și atitudinile celor din jur. Pentru că dăruind zâmbete oneste vei primi, la rândul tău, zâmbete colorate. Sau poate că nu vei primi. Poate că vei primi doar priviri tăioase și fețe seci care vor încerca să se infiltreze în starea ta de spirit și să-ți zdruncine încrederea. Totuși ce ai de pierdut?

Orice zâmbet pueril dăruit poate schimba ziua cuiva. Îi poate schimba chiar viața, dacă e pus în aplicare la momentul oportun. Nimic în viață nu e la voia întâmplării deși cei mai mulți pun desfășurarea lucrurilor pe seama hazardului. Părerea mea e că nu există hazard, în afară de mijlocașul lui Chelsea.

Cui nu-i place să vadă oameni fericiți care zâmbesc indiferent de necazuri? Fețe luminate care te încântă prin fermitatea hotărârii lor de a trata piedicile cu o altă atitudine. Până la urmă atitudinea este cea care face diferența între oamenii de succes și oamenii mediocri. Cu ce te ajută faptul că tratezi o problemă cu crispare? Oare crisparea va aduce o soluționare în bine a problemei? Nu are cum să se întâmple asta printr-o atitudine disperată. Fiți diferiți! Fiți independenți! Fiți cu capul pe umeri! De ce să nu salvăm capra vecinului dacă a noastră e ferfeliță? De ce să ne comparăm mereu cu alții? De ce să nu gândim pozitiv într-o lume negativistă? Nicio stare colectivă nu poate fi schimbată în bine dacă nu îți analizezi starea ta interioară, în primul rând. În definitiv, colectivul e format din indivizi, iar fiecare individ are puterea de a schimba ceva.

De ce să fim apostoli ai pesimismului când putem fi dirijori de zâmbete? Sensul în care orchestrăm partitura se află în mâinile noastre, iar responsabilitatea nu poate fi aruncată pe umerii altcuiva.

3 comentarii:

  1. Ti-am citit doar cateva articole deocamdata, deoarece abia am dat de blog-ul tau, dar vreau sa-ti spun ca, in ciuda faptului ca esti foarte tanar, esti foarte intelept:)! Promit ca o sa-ti citesc toate articolele, in scurt timp, iar tu trebuie sa mai scrii, ca sa tii pasul cu noi:))!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc pentru aprecieri! Trebuie neaparat sa le cititi pe toate. :D Mi-ar face o mare placere sa le cititi pe toate. Timpul e o resursa destul de pretioasa pe care voi incerca s-o folosesc mai eficient. Timpul e singura piedica in calea postarilor mai dese.

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc pentru aprecieri! Trebuie neaparat sa le cititi pe toate. :D Mi-ar face o mare placere sa le cititi pe toate. Timpul e o resursa destul de pretioasa pe care voi incerca s-o folosesc mai eficient. Timpul e singura piedica in calea postarilor mai dese.

    RăspundețiȘtergere