marți, 24 decembrie 2013

Ce vă doresc eu de sărbători

Fie ca aceste sărbători să vă bage mințile-n cap și să nu mai postați poze pe facebook în care să etichetați 'nșpe mii de "friends", pe care oricum nu-i suportați și îi bârfiți la prima ocazie ivită.

Fie ca aceste sărbători să vă trezească la realitate și să vă dați seama că bunătatea nu e o virtute a Crăciunului, ci a vieții de zi cu zi.

Fie ca aceste sărbători să trezească în voi imboldul de a dărui și în ianuarie, și în mai, și în august.
Fie ca aceste sărbători să vă spele ochii pentru a-i privi pe cei neajutorați din aceeași perspectivă din care îi priviți acum.

Fie ca aceste sărbători să vă aducă fermoar la gură, pentru a vă putea înfrâna pornirile de a face din propriul ficat foie gras. Poate așa va avea și domnul doctor Bacalbașa mai puțin de lucru în această perioadă.

Fie ca aceste sărbători să aducă multă putere neuronilor dumneavoastră, în încercarea lor de a contracara efectul alcoolului pe care o să-l turnați în voi.

Fie ca aceste sărbători să-i aducă un concediu binemeritat lui Moș Crăciun și să stea la el acasă, uscându-și la sobă șosetele împreună cu doamna Crăciuniță.

Fie ca de aceste sărbători să vedeți că de fapt sărbătoriți multinaționala Coca-Cola, care l-a creat pe acest Moș comercial, în loc să sărbătoriți nașterea Mântuitorului.

Fie ca de aceste sărbători versurile scumpului nostru imn să se împlinească și românul să se trezească din somnul cel de moarte.

Sărbători autentice vă doresc!

Un comentariu:

  1. Foarte, foarte comic articolul si ai dreptate, ar trebui sa facem mai mult din cele enumerate in your "to do list":).
    I-mi face placere sa te citesc:).

    RăspundețiȘtergere