duminică, 26 ianuarie 2014

De ce a fost creată femeia?



Fiecare bărbat își dorește să înțeleagă modul în care gândește o femeie. Am auzit pe mulți dintre ei spunând că femeile nu pot fi înțelese, că sunt extrem de complicate, și că nici măcar ele nu își înțeleg propriile acțiuni.

În opinia mea, noi, bărbații, nu punem problema cum trebuie. Obiectivul nostru principal nu ar trebui să fie înțelegerea modului lor de a gândi, ci înțelegerea rolului pe care o femeie îl are în viața noastră.

Dumnezeu l-a creat primul pe Adam, din țărâna pământului, pentru a păzi grădina Edenului. Totuși, singurătatea bărbatului l-a îndemnat pe Creator să îi întocmească un ajutor potrivit. Este extrem de important a remarca faptul că femeia nu a fost creată din țărână, cum a fost plămădit bărbatul, ci din coasta acestuia. 

Metaforic vorbind, femeia a fost creată ca o completare a bărbatului, pentru ca simbioza să fie una perfectă. 
Sela este termenul ebraic folosit pentru coastă, care pe lângă sensul comun cunoscut de toți, mai înseamnă și latură. Este evident că femeia a luat viață pentru a sta alături de bărbat, fiind valabilă și reciproca.

Numele de femeie a fost pus de Adam. În evreiește, corespondentul pentru  bărbat este iș, iar termenul de femeie se traduce ca ișa. Vedem și aici că femeia este o întregire a bărbatului.

Așadar, dragi bărbați, care este rolul femeii în viața noastră?

Viața bărbatului, fără un ajutor potrivit, nu poate duce la nimic bun, ci doar la căutări îndelungi și zadarnice, căutări care nu fac altceva decât să îl ducă spre moartea lăuntrică.

Unei femei trebuie să i se ofere dragoste în fiecare privire, adevăr în fiecare vorbă, și sprijin în fiecare sfat. Femeia necesită să fie privită ca un dar din partea Divinității, dar a cărui valoare este inestimabilă. Totodată, femeia este piesa fără de care puzzle-ul vieții noastre nu ar putea fi complet.
Femeia este singura cale către cunoașterea sinelui, dar și către apropierea de Dumnezeu. Femeia ar trebui să fie unica formă de meditație a bărbatului.

Faptul că de cele mai multe ori modul lor de a gândi ne bagă în ceață nu face altceva decât să sporească intriga. Tocmai de aceea misterul ar trebui să fie lăsat exact așa cum e el. De fapt, oricum nu va fi elucidat vreodată.

Bărbaților, iubiți femeia din viața voastră pentru că rolul ei este vital! 


4 comentarii:

  1. Să nu uităm că trăim într-o lume a bărbaţilor crescuţi de femei.

    RăspundețiȘtergere
  2. De cine trebuia sa pazeasca Edenul?
    Isa ,numele evreiesc al femeii, poate fi interpretat si in ideea ca este mai completa ca barbatul :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hopa... Sigur toate femeile au dat năvală pe tine de îndată ce au citit aceste afirmații. Eu însămi am scris multe pe această temă, însă din latura opusă.
    Mă bucur că există măcar câte un bărbat care caută şi vrea să găsească explicaţii despre rasa asta numită "femei".

    RăspundețiȘtergere
  4. Femeia aduce intriga în viața bărbatului și cred că e normal ca el să caute anumite răspunsuri despre "rasa" asta, cum o numiți dumneavoastră. Este foarte adevărat și faptul că, în zilele noastre, bărbatul nu prea își mai pune niciun fel de întrebare, darămite să vrea să descopere rolul femeii în viața lui.

    RăspundețiȘtergere