miercuri, 4 noiembrie 2015

Scrisoare către Traian, Vasile și Alina

Dragă Traian, Vasile și dragă Alina,

Protestele din țară nu sunt pentru voi. Cele câteva zeci de mii de oameni nu îndură frigul pentru a vă da vouă votul și, implicit, puterea. Luați-vă gândul de la așa ceva! Vă puteți șterge de lăcomia eliminată prin fiecare por. Știu că nici în cele mai frumoase vise nu v-ați fi așteptat la un asemenea sfârșit al guvernului Ponta. Știu că v-a trecut momentul de uluială de azi dimineață și că acum vă faceți socotelile. Cred că știți proverbul 'socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă'. Dacă nu-l știți, îl veți învăța acum.

Oamenii de la Universitate nu vă vor. Nici cei aflați în Piața Unirii din Cluj. Nici cei din Timișoara. Nici măcar istoria nu vrea să fiți parte din ea. Stiți de ce? Pentru că sunteți una cu sistemul. Vă identificați cu el. Voi sunteți creatorii sistemului. Voi sunteți șmecherii care ați profitat de sângele vărsat la revoluție. Voi sunteți șmecherii care vreți să profitați și de sângele vărsat acum. Voi, Traian, Vasile și Alina sunteți reflexia lui Victor, Liviu și Gabriel. Nu sunteți mai buni ca ei. Strada știe asta. Strada vă vrea și pe voi acolo unde vă este locul. La Jilava, la Rahova, la Poarta Albă, unde vreți voi. Puteți chiar să alegeți unde să vă faceți sejururile.

În curând numele voastre vor fi uitate. Veți fi doar niște amintiri neplăcute, niște indigestii după o masă copioasă. În curând politica va căpăta sens și-n țara asta. Poate că noi nu eram născuți sau eram prea fragezi atunci când gustul de plumb al gloanțelor era la felul principal. Părinții noștri cu siguranță că n-au uitat. Și ne-au insuflat și nouă ce înseamnă să nu mai poți. Ați crezut că suntem mulți da' proști. Uite că nu-i chiar așa. Suntem mulți și flămânzi, avizi după libertate. Și am realizat că țara ne-o vom lua înapoi doar când nu vom mai fi nevoiți să ne compromitem și noi cei tineri. Iar asta nu se poate atâta timp cât sunteți și voi prin preajmă.

Totuși, există o soluție chiar și pentru voi. Recunoașteți-vă vina, asumați-vă responsabilitatea și ieșiți de pe scena asta care nu vă aparține. Cereți îndurarea lui Dumnezeu peste voi!

Cu speranță,
Un tânăr sătul de voi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu